Binnen 5 minuten geregeld
Het scherpste tarief
Klantbeoordeling van 9,3
man met bril achter laptop
Home » Schade melden informatie

Schade melden informatie

In geval van schade dient je dit zo spoedig mogelijk bij ons te melden. In de polisvoorwaarden is vaak een termijn van 48 of 72 uur gesteld.

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Binnen 5 minuten geregeld.

Het scherpste tarief.

Meteen dekking.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wat te doen bij schade?

In geval van schade dien je dit zo spoedig mogelijk bij ons te melden. In de polisvoorwaarden is vaak een termijn van 48 of 72 uur gesteld.

Voor melding van de schade is het van belang dat je altijd een Europees Schadeformulier Verkeer (SAF) invult en door beide partijen laat ondertekenen. Vervolgens stuurt je ons een kopie van het ingevulde schadeformulier.
Als u over een scanner beschikt, dan kunt u het formulier scannen en per e-mail verzenden naar schade@poliscounter.nl.

 Europees Schade Aangifte Formulier

Download het Europees Schade Aangifte Formulier

Stappenplan schade

  1. Getuigen
  2. Foto’s
  3. Schadeformulier goed invullen
  4. Handtekening
  5. Schulderkenning
  6. Identiteit van de tegenpartij vaststellen

Getuigen

Zorg er altijd voor dat je ALTIJD de gegevens noteert van één of meerdere getuigen. Ook als de schuldige van de schade duidelijk lijkt te zijn.
Ga eerst op zoek naar een getuige en kijk dan pas na de schade aan je auto. Meestal zijn er getuigen maar die gaan snel weer weg als ze zien dat er geen gewonden zijn.
Spreek daarom bij een schade de eerste de beste getuige aan en vraag of hij of zij het gezien heeft en zo ja noteer dan alle persoonlijke gegevens.
Het komt voor dat een tegenpartij achteraf een ander verhaal tegen zijn verzekeringsmaatschappij vertelt. In dat geval moet u maar zien aan te tonen dat hij ongelijk heeft. Zonder getuige is dit bijna onmogelijk.
Tip: Ook familieleden die bij u in de auto zitten mogen als getuige dienen. Echter: een onafhankelijke getuige is altijd beter.

Foto's

Bijna iedereen heeft de beschikking over een telefoon met een fotocamera. Maak ter plaatse foto’s van de situatie van het ongeval. Niet alleen het exact vastleggen van de schade (van met name de tegenpartij) is van belang, maar ook overzichtsfoto’s waarop u de verkeerssituatie vastlegt. De foto’s kunt u samen met het schadeformulier per e-mail verzenden.

Schadeformulier goed invullen

Vul samen met de tegenpartij de voorkant van het Europees Schadeformulier in.
In een groot aantal Europese landen is dit formulier in gebruik en zijn de indeling en vragen precies gelijk, ongeacht de taal.
Zorg er voor dat de hokjes met de toedracht omschrijving door beide partijen worden aangekruist. Hierdoor kan de verzekering snel de schuldvraag bepalen.
Maak een duidelijke tekening zodat iedereen die er niet bij geweest is toch kan zien wat er gebeurd is.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op