Binnen 5 minuten geregeld
Het scherpste tarief
Klantbeoordeling van 9,3
witte bestelauto
Home » Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering vergelijken

In slechts 3 stappen bereken je de premie voor je bestelautoverzekering en vergelijk je deze met andere aanbieders ✓ Tot 80% korting

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Binnen 5 minuten geregeld.

Het scherpste tarief.

Meteen dekking.

Bestelauto verzekeren in 4 stappen

Vergelijk in 4 eenvoudige stappen de aanbieders van de goedkope bestelautoverzekering met elkaar.

Stap 1
Vul je kenteken in
Wij halen alle gegevens voor je op, of vul zelf de autogegevens in.
Stap 2
Kies de beste bestelautoverzekering
Maak je keuze uit de meest relevante verzekeringen voor jou.
Stap 3
Kies je optionele aanvullende dekking
Denk aan extra dekking zoals schade inzittenden en ongevallen inzittenden.
Stap 4
Controleer je gegevens, bevestig en geregeld!
Meestal krijg je direct voorlopige dekking en kun je direct de weg op.

De dekking van je bestelautoverzekering

We kijken naar je bestelauto, vergelijken een groot aantal bestelautoverzekeringen en helpen je met het kiezen van een passende dekking.

WA (verplicht)

 • Schade aan derden
 • Brand, explosie en kortsluiting
 • Diefstal, inbraak, joyriding
 • Ruitbreuk, ruitbeschadiging
 • Aanrijding met vogels en dieren
 • Storm, hagel, overstroming
 • Vervoer van de auto (m.u.v. lakschade)
 • Botsen, slippen en te water rijden
 • Vandalisme
 • Andere van buiten komen onheilen

WA + beperkt casco

 • Schade aan derden
 • Brand, explosie en kortsluiting
 • Diefstal, inbraak, joyriding
 • Ruitbreuk, ruitbeschadiging
 • Aanrijding met vogels en dieren
 • Storm, hagel, overstroming
 • Vervoer van de auto (m.u.v. lakschade)
 • Botsen, slippen en te water rijden
 • Vandalisme
 • Andere van buiten komen onheilen

WA + volledig casco

 • Schade aan derden
 • Brand, explosie en kortsluiting
 • Diefstal, inbraak, joyriding
 • Ruitbreuk, ruitbeschadiging
 • Aanrijding met vogels en dieren
 • Storm, hagel, overstroming
 • Vervoer van de auto (m.u.v. lakschade)
 • Botsen, slippen en te water rijden
 • Vandalisme
 • Andere van buiten komen onheilen

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Klantervaringen

Dit is wat onze klanten over ons zeggen

Met het overstappen van verzekering invb met andere auto
Albert Ras
zeer goede service, goed contact, snelle reactie op berichten, naast de bestelwagenverzekering nog vele andere opties, zeer gunstige prijzen, raad ik aan
Rafal
Snelle afhandeling ik ben tevreden
Hassan
Had al een afspraak voor een koop van een auto. Verzekering. Alleen assurantie was al dicht. Hier zo geregeld en prijs conform
Raymond
Heel prettig ervaren , heel snel een reactie terug een soort super
Danny
Snel een verzekering kunnen afsluiten gelijk goedgekeurd en goedkoop super
Remco stal
Gewoon goed
Frans
Alles goed en snel geregeld
Wojciech
Mijn ervaring is heel erg goed bij dit bedrijf
Aly

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een bestelautoverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je bestelautoverzekering.”

LinkedIn logo
foto Laura

Laura - Expert verzekeringen

Al jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura
Achtergrond afbeelding

Alles over bestelauto verzekeren

Je bent ondernemer en hebt een bestelauto gekocht. Je wilt je bestelauto verzekeren, maar hier niet te veel tijd aan besteden. Je wilt in één oogopslag kunnen kiezen uit de mogelijkheden die de markt voor bestelautoverzekeringen je biedt. Hiervoor ben je bij 123bestelautoverzekering dan aan het juiste adres.

Het gebruik van je bestelauto

Het gebruik van de bestelauto is bij de keuze voor de juiste bestelautoverzekering van belang. Of je de bestelauto als timmerman, installateur, (groot)handelaar, horeca- of koeriersdienst gebruikt maakt verschil. Denk ook aan de inrichting van de bestelauto, de bestickering, eigen gereedschappen en andere kostbare lading die je vervoert en ga zo maar door.

De bestelautoverzekering is primair bedoeld voor bestelauto’s die worden gebruikt voor het vervoer van eigen goederen voor je bedrijf. Denk hierbij aan je eigen gereedschappen en materialen voor een klus of de goederen die je als (groot)handelaar aflevert bij klanten.

Schadeverzekering voor inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden is de belangrijkste aanvullende module waarmee je je bestelautoverzekering kunt uitbreiden. Deze verzekering biedt dekking voor schade die jij als bestuurder van de bestelauto oploopt als gevolg van een ongeval. Denk hierbij aan letselschade, gemiste inkomsten doordat je een langere periode niet kunt werken, medische kosten en smartengeld. Het verzekerd bedrag bedraagt € 1.000.000.

Eigen vervoerverzekering

De meeste bestelauto’s zijn voorzien van een grote laadruimte om gereedschappen en materialen te vervoeren. Er wordt vaak vanuit de bestelauto gewerkt en het is niet praktisch om na werktijd de hele bestelauto leeg te halen. Zonder eigen vervoerverzekering zijn de spullen in je bus niet verzekerd. Wordt er ingebroken of gaan je spullen in de bus door brand verloren? Dan sta je met lege handen. Daarom adviseren wij ondernemers een eigen vervoerverzekering als aanvullende module op de bestelautoverzekering af te sluiten.

Rechtsbijstand voor je bestelauto

Verzeker je van professionele ondersteuning bij juridische kwesties die te maken hebben met:

 • deelname aan het verkeer met de verzekerde bestelauto, eventueel met gekoppelde aanhanger of caravan;
 • de aankoop, verkoop, het onderhoud of de reparatie van de bestelauto gedurende de looptijd van de verzekering;
 • het verhalen van schade aan de auto, ook als de oorzaak niet te maken heeft met deelname aan het verkeer.

De uitgebreide motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering kun je afsluiten in aanvulling op de gratis verhaalservice die wij aanbieden in het Alpina Servicepakket.

Besparen op je bestelautoverzekering?

Er zijn verschillende manieren om te besparen op je bestelautoverzekering. Hieronder een aantal tips voor het goedkoop verzekeren van je bestelauto.

 • Kies de juiste dekking die past bij het bouwjaar van de bestelauto en je financiële mogelijkheden.
 • Verhoog het eigen risico voor de (beperkt) Casco dekking en bespaar tot maximaal  25% op de premie.
 • Heb je meer dan één bestelauto? Verzeker de bestelauto’s bij dezelfde verzekeraar zodat je je opgebouwde schadevrije jaren zo optimaal mogelijk in kan zetten.
 • Breid je bestelautoverzekering alleen uit met aanvullende modules als de motorrijtuigenrechtsbijstand of pechhulpverlening als je deze echt nodig hebt. Je hebt deze modules veelal niet nodig als je al een zakelijke rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten of bijvoorbeeld een abonnement op de Wegenwacht (voor de zaak) via de ANWB hebt.

Juist bij schade staan wij voor klaar

Je kunt bij ons heel eenvoudig en goedkoop een bestelautoverzekering afsluiten. Maar wat heb je aan een lage premie als je bij schade niet goed wordt geholpen? Bij ons profiteer je van de Alpina Schadeverhaalsservice. Wij zijn:

 • ervaren op het gebied van schadebehandeling en het verhalen van niet-verzekerde schades op een aansprakelijke tegenpartij;
 • goed telefonisch bereikbaar. Bij ons geen lange wachtrijen en direct een schadebehandelaar aan de lijn die jouw dossier kent;
 • actief in de  opvolging van jouw schadedossier. Wij willen de schade zo snel mogelijk verhalen en onze strakke agendering zorgt ervoor dat de verzekeraar of tegenpartij op tijd reageert zonder dat jij hier omkijken naar hebt.
man kijkt op smartphone

Waar kunnen wij je bestelauto verzekeren?

De verzekeraars die wij voor je bestelautoverzekering vergelijken zijn Allianz, Amlin, ASR, Avero Achmea en Nationale-Nederlanden. Dit zijn de toonaangevende verzekeraars in Nederland op het gebied van de bestelautoverzekering. Hiermee heb je in één oogopslag een duidelijk overzicht van de actuele premies voor je bestelauto.

Handig: telefonisch je bestelautoverzekering afsluiten, elke werkdag tussen 8.30 en 17.30 uur.

Veelgestelde vragen over onze service

De meest voorkomende vragen aan onze helpdesk beantwoorden we op de website. Staat jouw vraag er niet bij of heb je een specifieke wens? Bel ons dan of stuur een bericht. We gaan je dan zo snel mogelijk helpen!

Is mijn bestelauto direct verzekerd?

Wanneer je na je aanvraag de bevestigingsmail en daarop volgend de polis en groene kaart hebt ontvangen ben je direct verzekerd en kun je ook gelijk de weg op. Wanneer je nog geen bevestiging hebt ontvangen betekent dit dat je nog niet verzekerd bent. Hieronder lees je hoe dat zit.

Je aanvraag wordt beoordeeld

Het kan ook zijn dat de verzekeraar de aanvraag voor je bestelautoverzekering nog wil beoordelen voordat er tot acceptatie wordt overgegaan. Tijdens de beoordeling is het mogelijk om alvast voorlopige dekking te krijgen zodat je met je bestelauto de weg op kan. Let op, je hebt alleen voorlopige dekking als dit door ons per e-mail aan je is bevestigd!

Voorlopige dekking?

Krijg je nog geen voorlopige dekking maar wil je wel snel gaan rijden? Neem dan telefonisch contact met ons op via 088-7303636 om de mogelijkheden te bespreken.

Wordt de aanvraag voor je bestelautoverzekering na het verlenen van voorlopige dekking alsnog afgekeurd dan eindigt de voorlopige dekking de volgende werkdag om 23:59 uur.

Meer weten?

Meer weten over onze bestelautoverzekeringbedrijfsautoverzekering of zakelijke autoverzekering? Bereken je premie, vergelijke de verschillende verzekeraars en sluit direct af.

Ben ik verplicht om mijn bestelauto te verzekeren?

Ja, je bent verplicht om je bestelauto minimaal WA te verzekeren.

De verzekeringsplicht voor bestelauto’s

Voor elke bestelauto in Nederland geldt een verzekeringsplicht die van toepassing is vanaf het moment dat de bestelauto op je naam staat. Als je de bestelauto niet verzekert loop je de kans op een hoge boete. Ook als de bestelauto niet actief deelneemt aan het verkeer is de verzekeringsplicht van toepassing. Je kunt zelf kiezen hoe uitgebreid je de bestelauto wilt verzekeren, maar er moet altijd minimaal een WA bestelautoverzekering zijn afgesloten. Dit is wettelijk vastgelegd in de WAM (Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen).

Controle van de verzekeringsplicht

Het toezicht op de verzekeringsplicht wordt uitgevoerd door de RDW. Dit is een overheidsorganisatie welke er op toeziet dat alle motorrijtuigen in Nederland zijn verzekerd. Aan de hand van register controles wordt op doorlopende basis gecontroleerd of de motorrijtuigen zijn verzekerd.

Wat als je niet voldoet aan de verzekeringsplicht?

Als je je bestelauto niet hebt verzekerd loop je de kans te worden aangehouden door de Politie. De Politie zal een proces-verbaal opmaken. Als uit de registercontrole van de RDW blijkt dat je niet verzekerd bent ontvang je vaak een waarschuwingsbrief. In deze brief wordt je verzocht de bestelauto alsnog te verzekeren. Doe je dit niet dan ontvang je alsnog een hoge boete.

Hoe kan ik aantonen dat mijn bestelauto verzekerd was? 

Was je bestelauto verzekerd op het moment dat je bent aangehouden door de Politie of op het moment dat de RDW de registercontrole heeft uitgevoerd? Dan heb je een WAM Artikel 34 verklaring nodig om aan te tonen dat je bestelauto daadwerkelijk verzekerd was. Deze verklaring kun je opvragen bij je verzekeraar.

Kan ik mijn bestelauto alleen WA verzekeren?

Nee, je hebt ook de mogelijkheid om een WA-Beperkt Casco bestelautoverzekering of een WA-Casco bestelautoverzekering af te sluiten. Lees hierover meer in ons dekkingsoverzicht.

Hoe wordt de premie voor de bestelautoverzekering bepaald?

De premie voor de bestelautoverzekering wordt aan de hand van een aantal factoren bepaald. Allereerst is het gebruik van de bestelauto van belang. We onderscheiden drie soorten gebruik. Particulier gebruik, algemeen zakelijk gebruik en gebruik van de bestelauto voor koeriersdiensten of maaltijdbezorging.

Het aantal kilometers dat je per jaar met de bestelauto rijdt heeft invloed op de premie. Op onze website wordt bij de berekening van de premie rekening gehouden met een tarief tot 25.000 kilometer per jaar en een tarief voor ondernemers die meer dan 25.000 kilometer per jaar met de bus rijden.

De leeftijd van de regelmatige bestuurder en het aantal schadevrije jaren dat is opgebouwd bepalen de hoogte van de premie. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te meer korting je op de premie van de bestelautoverzekering ontvangt.

Kenmerken van de bestelauto als het treingewicht (dit is het ledig gewicht van de bestelauto vermeerderd met het laadvermogen), het bouwjaar en de dag- en/of cataloguswaarde van de bestelauto zijn allemaal van invloed op de premie.

De BTW en BPM hoef je als ondernemer niet op te nemen in de cataloguswaarde van je bestelautoverzekering. In onze premievergelijking houden wij hier al rekening mee. Bij aanschaf van een nieuwe bestelauto ben je vrijgesteld van de betaling van de BPM. De BTW betaal je bij de dealer en verreken je in de kwartaalaangifte van je omzetbelasting.

Kan ik mijn bestelauto particulier verzekeren?

Ondanks dat veel verzekeraars aangeven liever geen particuliere bestelautoverzekeringen afsluiten is dit via 123Bestelautoverzekering wel mogelijk.  Er gelden wel voorwaarden voor het afsluiten van een particuliere bestelautoverzekering.

 • De bestelauto kan alleen particulier worden verzekerd als deze volledig privé wordt gebruikt. Een bestelauto met ruimte voor de honden, een bestelbus die wordt gebruikt voor het trekken van de caravan of paardentrailer vinden wij geen probleem.
 • Je bent geen ondernemer en er staat in de KvK geen bedrijf ingeschreven op jouw adres.

Verder geldt dat het type bestelauto bepalend is voor de acceptatie van bestelautoverzekering. Zo is de particuliere bestelautoverzekering vooral bedoeld voor de kleinere bestelauto als de Volkswagen Caddy, Ford Transit Connect of de Peugeot Partner.

Omdat je als particulier geen BTW en BPM kan verrekenen wordt de premie voor de Allrisk bestelautoverzekering berekend over de cataloguswaarde inclusief de BTW en BPM.

Wordt de bestelauto particulier gebruikt voor het vervoer van mensen met een handicap? Dan kun je onder voorwaarden gebruik maken van de gehandicaptenregeling waardoor je geen BPM over de aanschaf van de bestelauto hoeft te betalen. De BTW kan niet worden verrekend. Omdat er in dit geval sprake is van maatwerk adviseren wij je telefonisch contact met ons op te nemen.

Kan ik mijn bestelauto verzekeren zonder schadevrije jaren?

Je kunt je bestelauto eenvoudig via onze website verzekeren zonder dat je al ergens schadevrije jaren hebt opgebouwd. Uiteraard geldt dat hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd hoe meer korting je krijgt op de premie van je bestelautoverzekering. Je kunt je bestelauto vanaf 0 schadevrije jaren via 123Bestelautoverzekering verzekeren.

Schadevrije jaren op een andere verzekering?
Heb je de schadevrije jaren opgebouwd op een andere verzekering en is deze verzekering niet beëindigd? Dan is het niet mogelijk om de schadevrije jaren te gebruiken voor je nieuwe verzekeringen. Schadevrije jaren kunnen maar voor één verzekering tegelijkertijd worden gebruikt.

Negatieve schadevrije jaren
Het is niet mogelijk om een bestelauto via onze website te verzekeren als je negatieve schadevrije jaren hebt. Er is sprake van negatieve schadevrije jaren als je minder dan 0 schadevrije jaren hebt. We spreken in dit geval van een malus positie.

Lees meer veelgestelde vragen

Meer informatie over bestelauto verzekeren

Op onze website vind je veel informatie over de bestelautoverzekering en in een paar minuten kun je je bestelauto goedkoop bij ons verzekeren. Wij willen graag dat je voordat je een verzekering bij ons afsluit de belangrijke informatie hebt gelezen. Daarom informeren wij je hier over de looptijd van een bestelautoverzekering, hoe schadevrije jaren werken en over het gemak van onze PolisCheck.

Execution Only

Wij ondersteunen je graag via onze website bij het verzekeren van je bestelauto. De keuze voor de basisdekking, eventuele aanvullende dekkingen, het doornemen en begrijpen van de polisvoorwaarden en de correcte beantwoording van de gestelde vragen zijn je eigen verantwoordelijkheid. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die je ondervindt als gevolg van foutieve keuzes die je tijdens het afsluiten van je bestelautoverzekering hebt gemaakt. Wil je advies tijdens het verzekeren van je bestelauto via onze website? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

De looptijd van je verzekering

14 dagen bedenktijd en een contractduur van één jaar.

Als je een verzekering afsluit via onze website heb je 14 dagen bedenktijd. Een aanvraag kan dus binnen 14 dagen geannuleerd worden. Let op! Je bent dan ook niet verzekerd geweest.

De contracttermijn van een bestelautoverzekering is standaard één jaar. Na verloop van het eerste contractjaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand.

Jaarlijkse PolisCheck

Wij houden je bedrijfsautoverzekering up to date.

Is de polis opgemaakt? In dat geval is het fijn te weten dat je bedrijfsautoverzekering te allen tijde up to date is, toch? Daarom voeren wij jaarlijks, rond de vervaldatum, de PolisCheck uit om na te gaan of de verzekering nog steeds aansluit op je wensen. En misschien nog belangrijker, of je nog de juiste premie betaalt. Is dit niet het geval, dan sturen wij je een nieuw premievoorstel per e-mail.

Schadevrije jaren en Roy-Data

Korting op je premie door schadevrij te rijden.

Door schadevrij te rijden bouw je schadevrije jaren en bonus/malus korting op. Ieder jaar dat je schadevrij rijdt, levert één schadevrije jaar op. De schadevrije jaren worden per verzekering opgebouwd en kunnen maar voor één verzekering worden gebruikt. Na beëindiging van een motorrijtuigenverzekering plaatst de oude verzekeraar het aantal opgebouwde schadevrije jaren in Roy-Data, waarna de nieuwe verzekeraar de schadevrije jaren in gebruik kan nemen voor een nieuwe verzekering.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op