Binnen 5 minuten geregeld
Het scherpste tarief
Klantbeoordeling van 9,3
man met bril achter laptop
Home » Over ons » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan eerst of je vraag bij onze veelgestelde vragen en hun antwoord staat. Staat je vraag er niet bij of kom je er nog niet uit? Neem dan contact op met ons via 088-7303636 of stuur een bericht. We helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen over bestelautoverzekering

Is mijn bestelauto direct verzekerd?

Wanneer je na je aanvraag de bevestigingsmail en daarop volgend de polis en groene kaart hebt ontvangen ben je direct verzekerd en kun je ook gelijk de weg op. Wanneer je nog geen bevestiging hebt ontvangen betekent dit dat je nog niet verzekerd bent. Hieronder lees je hoe dat zit.

Je aanvraag wordt beoordeeld

Het kan ook zijn dat de verzekeraar de aanvraag voor je bestelautoverzekering nog wil beoordelen voordat er tot acceptatie wordt overgegaan. Tijdens de beoordeling is het mogelijk om alvast voorlopige dekking te krijgen zodat je met je bestelauto de weg op kan. Let op, je hebt alleen voorlopige dekking als dit door ons per e-mail aan je is bevestigd!

Voorlopige dekking?

Krijg je nog geen voorlopige dekking maar wil je wel snel gaan rijden? Neem dan telefonisch contact met ons op via 088-7303636 om de mogelijkheden te bespreken.

Wordt de aanvraag voor je bestelautoverzekering na het verlenen van voorlopige dekking alsnog afgekeurd dan eindigt de voorlopige dekking de volgende werkdag om 23:59 uur.

Meer weten?

Meer weten over onze bestelautoverzekeringbedrijfsautoverzekering of zakelijke autoverzekering? Bereken je premie, vergelijke de verschillende verzekeraars en sluit direct af.

Ben ik verplicht om mijn bestelauto te verzekeren?

De verzekeringsplicht voor bestelauto’s

Voor elke bestelauto in Nederland geldt een verzekeringsplicht die van toepassing is vanaf het moment dat de bestelauto op je naam staat. Als je de bestelauto niet verzekert loop je de kans op een hoge boete. Ook als de bestelauto niet actief deelneemt aan het verkeer is de verzekeringsplicht van toepassing. Je kunt zelf kiezen hoe uitgebreid je de bestelauto wilt verzekeren, maar er moet altijd minimaal een WA bestelautoverzekering zijn afgesloten. Dit is wettelijk vastgelegd in de WAM (Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen).

Controle van de verzekeringsplicht

Het toezicht op de verzekeringsplicht wordt uitgevoerd door de RDW. Dit is een overheidsorganisatie welke er op toeziet dat alle motorrijtuigen in Nederland zijn verzekerd. Aan de hand van register controles wordt op doorlopende basis gecontroleerd of de motorrijtuigen zijn verzekerd.

Wat als je niet voldoet aan de verzekeringsplicht?

Als je je bestelauto niet hebt verzekerd loop je de kans te worden aangehouden door de Politie. De Politie zal een proces-verbaal opmaken. Als uit de registercontrole van de RDW blijkt dat je niet verzekerd bent ontvang je vaak een waarschuwingsbrief. In deze brief wordt je verzocht de bestelauto alsnog te verzekeren. Doe je dit niet dan ontvang je alsnog een hoge boete.

Hoe kan ik aantonen dat mijn bestelauto verzekerd was? 

Was je bestelauto verzekerd op het moment dat je bent aangehouden door de Politie of op het moment dat de RDW de registercontrole heeft uitgevoerd? Dan heb je een WAM Artikel 34 verklaring nodig om aan te tonen dat je bestelauto daadwerkelijk verzekerd was. Deze verklaring kun je opvragen bij je verzekeraar.

Kan ik mijn bestelauto alleen WA verzekeren?

Nee, je hebt ook de mogelijkheid om een WA-Beperkt Casco bestelautoverzekering of een WA-Casco bestelautoverzekering af te sluiten. Lees hierover meer in ons dekkingsoverzicht.

Hoe wordt de premie voor de bestelautoverzekering bepaald?

De premie voor de bestelautoverzekering wordt aan de hand van een aantal factoren bepaald. Allereerst is het gebruik van de bestelauto van belang. We onderscheiden drie soorten gebruik. Particulier gebruik, algemeen zakelijk gebruik en gebruik van de bestelauto voor koeriersdiensten of maaltijdbezorging.

Het aantal kilometers dat je per jaar met de bestelauto rijdt heeft invloed op de premie. Op onze website wordt bij de berekening van de premie rekening gehouden met een tarief tot 25.000 kilometer per jaar en een tarief voor ondernemers die meer dan 25.000 kilometer per jaar met de bus rijden.

De leeftijd van de regelmatige bestuurder en het aantal schadevrije jaren dat is opgebouwd bepalen de hoogte van de premie. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te meer korting je op de premie van de bestelautoverzekering ontvangt.

Kenmerken van de bestelauto als het treingewicht (dit is het ledig gewicht van de bestelauto vermeerderd met het laadvermogen), het bouwjaar en de dag- en/of cataloguswaarde van de bestelauto zijn allemaal van invloed op de premie.

De BTW en BPM hoef je als ondernemer niet op te nemen in de cataloguswaarde van je bestelautoverzekering. In onze premievergelijking houden wij hier al rekening mee. Bij aanschaf van een nieuwe bestelauto ben je vrijgesteld van de betaling van de BPM. De BTW betaal je bij de dealer en verreken je in de kwartaalaangifte van je omzetbelasting.

Kan ik mijn bestelauto particulier verzekeren?

Ondanks dat veel verzekeraars aangeven liever geen particuliere bestelautoverzekeringen afsluiten is dit via 123Bestelautoverzekering wel mogelijk.  Er gelden wel voorwaarden voor het afsluiten van een particuliere bestelautoverzekering.

 • De bestelauto kan alleen particulier worden verzekerd als deze volledig privé wordt gebruikt. Een bestelauto met ruimte voor de honden, een bestelbus die wordt gebruikt voor het trekken van de caravan of paardentrailer vinden wij geen probleem.
 • Je bent geen ondernemer en er staat in de KvK geen bedrijf ingeschreven op jouw adres.

Verder geldt dat het type bestelauto bepalend is voor de acceptatie van bestelautoverzekering. Zo is de particuliere bestelautoverzekering vooral bedoeld voor de kleinere bestelauto als de Volkswagen Caddy, Ford Transit Connect of de Peugeot Partner.

Omdat je als particulier geen BTW en BPM kan verrekenen wordt de premie voor de Allrisk bestelautoverzekering berekend over de cataloguswaarde inclusief de BTW en BPM.

Wordt de bestelauto particulier gebruikt voor het vervoer van mensen met een handicap? Dan kun je onder voorwaarden gebruik maken van de gehandicaptenregeling waardoor je geen BPM over de aanschaf van de bestelauto hoeft te betalen. De BTW kan niet worden verrekend. Omdat er in dit geval sprake is van maatwerk adviseren wij je telefonisch contact met ons op te nemen.

Kan ik mijn bestelauto verzekeren zonder schadevrije jaren?

Je kunt je bestelauto eenvoudig via onze website verzekeren zonder dat je al ergens schadevrije jaren hebt opgebouwd. Uiteraard geldt dat hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd hoe meer korting je krijgt op de premie van je bestelautoverzekering. Je kunt je bestelauto vanaf 0 schadevrije jaren via 123Bestelautoverzekering verzekeren.

Schadevrije jaren op een andere verzekering?
Heb je de schadevrije jaren opgebouwd op een andere verzekering en is deze verzekering niet beëindigd? Dan is het niet mogelijk om de schadevrije jaren te gebruiken voor je nieuwe verzekeringen. Schadevrije jaren kunnen maar voor één verzekering tegelijkertijd worden gebruikt.

Negatieve schadevrije jaren
Het is niet mogelijk om een bestelauto via onze website te verzekeren als je negatieve schadevrije jaren hebt. Er is sprake van negatieve schadevrije jaren als je minder dan 0 schadevrije jaren hebt. We spreken in dit geval van een malus positie.

Veelgestelde vragen over schadeverhaalservice

Wat is belangrijk bij het verhalen van een schade op de tegenpartij?

Je hebt via 123Bestelautoverzekering een bestelautoverzekering afgesloten met een WA of WA-Beperkt Casco dekking. Deze verzekeringsvormen bieden geen dekking als je schade hebt door een aanrijding die door de tegenpartij is veroorzaakt. Onze schadeverhaalservice helpt je bij het verhalen van een schade op de tegenpartij. Hieronder lees je wat er belangrijk is voor het verhalen van je schade op een aansprakelijke tegenpartij.

Meld je schade zo snel mogelijk

Allereerst is het belangrijk om de schade zo snel mogelijk bij ons te melden. Daarnaast is het ook van belang dat je alle benodigde stukken zo volledig mogelijk aanlevert. Zo is de kans het grootst dat de schade kan worden verhaald en duurt de afwikkeling van de schade zo kort mogelijk.

Welke stukken moet ik allemaal aanleveren?

Het is belangrijk dat er snel een schadeformulier wordt toegestuurd. Door het schadeformulier volledig in te vullen is het voor ons duidelijk hoe de schade is ontstaan. Wanneer beide partijen het schadeformulier hebben ondertekend geven zij daarbij aan het eens te zijn met wat er op het schadeformulier staat beschreven. Als de toedracht duidelijk is en het schadeformulier door beide partijen is ondertekend zal er geen discussie ontstaan over de toedracht. Naast een schadeformulier is het handig om foto’s van de schade te maken. Dit gaat niet alleen om foto’s van je eigen bestelauto, maar ook om foto’s van het voertuig van de tegenpartij en van de locatie. Zo is de situatie ter plekke het meest duidelijk. Als er getuigen zijn, noteer hiervan dan de namen en contactgegevens. Een verklaring van een getuige kan het verschil maken wanneer er discussie bestaat over de aansprakelijkheid.

Aan welke voorwaarden moet zijn voldaan?

Er moet sprake zijn van aansprakelijkheid van de tegenpartij. Als dit wordt aangetoond met de aanwezige stukken, zoals bijvoorbeeld een schadeformulier, kan de schade zonder problemen worden verhaald. De omvang van de schade moet daarnaast worden onderbouwd met een schadecalculatie of een expertiserapport.

Wil je je bedrijfsauto tegen aanrijding verzekeren?

Heb je een bedrijfsautoverzekering afgesloten zonder dekking voor aanrijdingsschade en wil je de dekking uitbreiden?’ Neem dat contact met ons op. Wij kunnen de dekking voor je uitbreiden naar WA-Casco (All-risks). Uiteraard geldt hierbij dat het niet mogelijk is om de dekking uit te breiden als er al een schade heeft plaatsgevonden.

Hoelang duurt het voordat de schade is verhaald?

Van tevoren is niet exact te bepalen hoe lang het verhalen van je schade duurt, omdat dit per geval verschilt. Wanneer je geen bestelautoverzekering met een WA-Casco dekking hebt afgesloten dan biedt je eigen verzekeraar geen dekking voor de aanrijdingsschade. Je kunt de schade alleen verhalen op de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering van de aansprakelijke tegenpartij. Dit betekent dat je bij het verhalen van een schade afhankelijk bent van de tegenpartij en zijn verzekeraar. Gemiddeld duurt het verhalen van een schade ongeveer 3 weken. Heeft de tegenpartij de schade niet bij zijn eigen verzekeraar gemeld, of heeft die verzekeraar een grote werkvoorraad? Dan betekent dit dat het verhalen van een schade langer gaat duren. Hier hebben wij helaas geen invloed op.

Wat gebeurt er als de tegenpartij niet mee werkt?

Het kan voorkomen dat de tegenpartij niet mee werkt en de schade niet meldt bij zijn eigen verzekeraar. Een verzekeraar zal een schade niet zomaar afwikkelen wanneer diens verzekerde de schade nog niet bij hen heeft gemeld. Daarom wordt door de verzekeraar altijd even de tijd gegeven aan diens verzekerde om de schade te melden. Wanneer de tegenpartij de schade niet meldt kan de verzekeraar niet eindeloos lang blijven wachten. Jij wordt hier immers door benadeeld. Daarom is wettelijk vastgelegd dat een verzekeraar binnen 3 maanden nadat zij aansprakelijk is gesteld moet onderbouwen of zij de aansprakelijkheid kan erkennen. Op die manier blijf je niet zelf met je schade zitten als de tegenpartij niet meewerkt. Het kan daardoor wel langer duren voordat je schade kan worden verhaald.

Wat als een schade niet kan worden verhaald?

In sommige gevallen kan een schade niet worden verhaald. Bijvoorbeeld wanneer een tegenpartij een andere lezing heeft of niet mee werkt en er onvoldoende bewijs is om de aansprakelijkheid van de tegenpartij aan te tonen. Het kan ook voorkomen dat de tegenpartij aansprakelijkheid deels erkend. In dat geval kan alleen dat deel van de schade worden verhaald. Wanneer aansprakelijkheid volledig wordt afgehouden zijn er geen verhaalsmogelijkheden, wat betekent dat de schade niet kan worden verhaald. Je zult in dat geval de schade op eigen kosten moeten laten herstellen.

Heeft dit gevolgen voor mijn eigen verzekering?

Wanneer je bestelauto niet verzekerd is voor aanrijdingen en de schade aan jouw bestelauto niet kan worden verhaald op de tegenpartij, dan is de schade niet van invloed op de schadevrije jaren. Er wordt dan ook geen schade op een bedrijfsautoverzekering geclaimd.

Een schade is alleen van invloed op de schadevrije jaren wanneer jezelf schade aan iemand anders hebt veroorzaakt of wanneer er een schade wordt geclaimd op je eigen verzekering voor een aanrijding of vandalismeschade welke niet te verhalen is op een tegenpartij.

Binnen welke termijn moet ik mijn schade melden?

Een schade kan je het best zo snel mogelijk melden. Mocht je in verband met drukte niet toekomen aan het aanmelden van de schade? Dan is het geen probleem als je dit een wat later doet.

Wat zijn de gevolgen als ik dit niet op tijd doe?

Als het lang duurt voordat een schade wordt gemeld, kan het lastiger worden om een schade te verhalen. Des te langer het duurt voordat een schade wordt gemeld, des te groter de kans dat er in de tussentijd meer of andere schade is ontstaan bij een ander voorval. Wanneer er een lange tijd overheen gaat voordat de schade wordt gemeld zal bij de tegenpartij de vraag ontstaan waarom dit zo lang heeft geduurd. Als dit niet goed kan worden onderbouwd kan er discussie ontstaan over bijvoorbeeld de hoogte van de ingediende vordering of over de betrokkenheid van de tegenpartij.

Kan ik gebruik maken van Directe Schadeafhandeling (DSA)?

Vanaf juli 2021 is de directe schadeafhandeling van kracht. Dit is een manier van afwikkelen van de schade via de eigen verzekeraar wanneer je eigen voertuig niet allrisk verzekerd is. Nadat is beoordeeld of aan de voorwaarden van DSA is voldaan krijg je de schade vergoed van je eigen verzekeraar. Daarna wordt de schade op de tegenpartij verhaald. Dit was bij aanvang alleen van toepassing op personenauto’s en is per april 2023 uitgebreid met campers en motoren. Voorwaarde is dat het voertuig particulier moet worden gebruikt. Eigenaren van een bestelauto kunnen momenteel nog geen gebruik maken van de Directe Schadeafhandeling via de eigen bestelautoverzekering.

Hoe verloopt de afwikkeling van een schade als ik geen gebruik maak van DSA?

Poliscounter helpt je bij het verhalen van een schade als je niet van DSA gebruik kan of wil maken. Wij bieden je een gratis verhaal schadeverhaalservice waar je gebruik van kunt maken als de tegenpartij schade aan jouw bestelauto heeft veroorzaakt en je hier niet voor verzekerd bent.

Wanneer verhalen via DSA en wanneer via de schadeverhaalservice?

Als de mogelijkheid bestaat om af te wikkelen via DSA, zullen wij je hierover informeren. Je kan dan zelf kiezen om hier wel of geen gebruik van te maken. Voldoe je niet aan de voorwaarden of wil je niet via DSA afwikkelen? Dan kan je gebruik maken van de schadeverhaalservice.

Hoeveel kost het om de schade op de tegenpartij te verhalen?

Er zijn voor jou geen kosten verbonden aan onze verhaalservice. Het betreft een gratis service die je  ontvangt als je een bestelautoverzekering bij ons afsluit. Nadat je de schade bij ons hebt aangemeld zullen wij beoordelen of de schade te verhalen is. Wanneer wij verhaalsmogelijkheden zien, zullen wij je helpen om de schade op de tegenpartij te verhalen. Ook wanneer het niet lukt om de schade te verhalen zullen er hier geen kosten uit volgen. De administratiekosten die wij maken verhalen wij op de tegenpartij.

Hoe wordt de omvang van een schade bepaald?

Afhankelijk van de hoogte van de schade kan een schade worden afgewikkeld via een schadecalculatie van een hersteller of wordt de schade vastgesteld door een expert. Bij een kleine schade is een goed onderbouwde schadecalculatie en foto’s van de schade meestal genoeg om het schadebedrag te onderbouwen. Om discussie over de omvang van een schade te voorkomen, wordt er bij een groter schadebedrag expertise ingeschakeld. Expertise vindt plaats bij een hersteller naar keuze en op een datum die jou uitkomt. Wij spreken van tevoren met elkaar een locatie en datum met jou af en regelen daarna expertise. Nadat wij het expertiserapport of de schadecalculatie hebben ontvangen stellen wij de tegenpartij aansprakelijk.

Hoe zit dat met aanvullende kosten die ik lijd als gevolg van de schade?

Naast de materiële schade aan je bestelauto kan je bij een aanrijding natuurlijk ook nog andere schade oplopen. Misschien moet je gebruik maken van vervangend vervoer of kan je door het ongeval tijdelijk niet werken. Ook kan het zijn dat er goederen of persoonlijke eigendommen in je bestelauto lagen die bij de aanrijding beschadigd zijn. Als je deze kosten niet op een aanvullende bestelautoverzekering als de schadeverzekering voor inzittenden of de eigen vervoerverzekering hebt verzekerd dan zal je deze kosten op de aansprakelijke tegenpartij moeten verhalen. Wij kunnen je helpen bij het verhalen van deze kosten.

Wat gebeurt er wanneer de tegenpartij de aansprakelijkheid afwijst?

De verzekeraar van de tegenpartij kan de aansprakelijkheid (deels) afwijzen als zij hier aanleiding voor zien. Wij beoordelen de afwijzing en vragen eventueel meer informatie bij jou op.

Als wij het niet eens zijn met de afwijzing van de tegenpartij zullen wij onderbouwen waarom en de tegenpartij verzoeken om alsnog over te gaan tot erkenning van aansprakelijkheid. Het is dan mogelijk dat aansprakelijkheid alsnog wordt erkend. Gebeurt dit dan nog niet en zijn er geen argumenten meer die deze stelling zouden kunnen veranderen, dan kan de schade niet worden verhaald. Je kan de schade dan op eigen kosten laten repareren.

Omdat wij de schadeverhaalsservice enkel aanbieden als gratis service in aanvulling op je bestelautoverzekering stopt onze dienstverlening als wij geen mogelijkheden (meer) zien om de schade te verhalen op de tegenpartij.

Hoe kan aansprakelijkheid van de tegenpartij worden aangetoond?

Aansprakelijkheid wordt wettelijk geregeld. Er wordt hierbij voornamelijk gekeken naar het Reglement verkeersregels en verkeerstekens. Hierin staat bijvoorbeeld geschreven dat van rechts komend verkeer voorrang heeft. Dit moet dan nog wel worden aangetoond middels een schadeformulier en/of beelden van de schade of een verklaring van een getuige.

Hoe kan ik de voortgang van mijn schadedossier volgen?

Wij houden je per mail op de hoogte van de voortgang van het schadedossier. Wanneer wij een expertiserapport ontvangen, de tegenpartij aansprakelijk stellen of contact hebben gehad met de tegenpartij over deze schade, dan informeren wij je hierover. Op die manier hoef je zelf niet telkens navraag bij ons te doen naar de stand van zaken. Wij zorgen zelf voor een actieve opvolging van het schadedossier. Wanneer wij of de tegenpartij vragen hebben over de schade laten wij dit je ook weten.

Omdat wij de schadeverhaalsservice aanbieden als gratis service bij de bestelautoverzekering wordt de status van een schadedossier bij de tegenpartij opgevraagd wanneer dit uit onze eigen agendering komt. Op basis van onze ervaring kunnen wij goed inschatten wat een redelijke behandeltijd van een schade bij de tegenpartij zou moeten zijn.

Bij wie kan ik terecht als ik vragen heb over mijn schadedossier?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je vragen hebt over de voortgang van het dossier of dat er dingen zijn die je eerder vergeten bent te benoemen. Dan kan je gemakkelijk informatie opvragen bij de schadeafdeling door je vraag per mail te stellen via schade@poliscounter.nl. Als je het fijner vindt om te bellen kan dat ook. Wij zijn te bereiken op 088 – 730 36 36.

Veelgestelde vragen over koerier

Welke dekking past bij mijn bestelauto?

Bij de aanvraag voor een bestelautoverzekering heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen. Dit zijn de WA, WA-Beperkt Casco en WA-Volledig Casco dekking.

3 basisdekkingen

De WA bestelautoverzekering vergoedt de schade die je met je bestelauto toebrengt bij de tegenpartij, als je aansprakelijk bent voor de schade. Schade aan je eigen bestelauto is niet verzekerd.

Met de WA-Beperkt Casco bestelautoverzekering ben je ook verzekerd voor schade door brand, blikseminslag, storm- en hagelschade, diefstal, inbraak, ruitbreuk, joyriding en botsing met loslopende dieren en vogels.

De WA-Casco bestelautoverzekering ofwel All risk verzekering vergoedt ook je eigen aanrijdingsschade en schade door vandalisme.

Hoe kan ik mijn bestelauto het beste verzekeren?

Op basis van de ouderdom van je bestelauto kun je onderstaande richtlijn aanhouden.

 • WA-Casco voor nieuwe en jonggebruikte bestelauto’s tot 6 jaar
 • WA-Beperkt Casco voor bestelauto’s tussen de 6 en 10 jaar oud
 • WA voor bestelauto’s ouder dan 10 jaar oud

Heb je een wat oudere bestelauto met een behoorlijke dagwaarde? Of heb je niet direct geld achter de hand om bij schade een nieuwe bestelauto te kopen? Kies dan voor de WA-Casco dekking.

Is je bestelauto gefinancierd?

In veel gevallen zal de financier je in het financieringscontract verplichten om een WA-Casco bestelautoverzekering af te sluiten. Ook dient er een leaseclausule op de polis te worden opgenomen. In deze clausule wordt bepaald dat er bij schade wordt uitgekeerd aan de financier.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de drie basisdekkingen en de mogelijke aanvullende dekkingen? Bekijk dan ons dekkingsoverzicht.

Wat zijn schadevrije jaren?

Door schadevrij te rijden met je bestelauto bouw je schadevrije jaren en bonus/malus korting op. Ieder jaar dat je schadevrij rijdt, levert één schadevrije jaar op. De schadevrije jaren worden per verzekering opgebouwd en kunnen maar voor één verzekering worden gebruikt. Na beëindiging van een bestelautoverzekering plaatst de oude verzekeraar het aantal opgebouwde schadevrije jaren in Roy-Data, waarna de nieuwe verzekeraar de schadevrije jaren in gebruik kan nemen voor een nieuwe bestelautoverzekering.

Schadevrije jaren staan op je polis

Op ieder polisblad of prolongatiebescheiden dat na 1 januari 2014 is afgegeven staat het aantal schadevrije jaren vermeld dat op de bestelautoverzekering is opgebouwd.

De schadevrije jaren zijn gekoppeld aan de verzekeringsnemer en niet aan de regelmatig bestuurder. Schadevrije jaren kunnen maar één keer worden gebruikt.

Hoelang zij je schadevrije jaren geldig?

Opgebouwde schadevrije jaren zijn niet onbeperkt houdbaar. In de regel geldt dat schadevrije jaren 3 jaar geldig blijven. Heb je langer dan 3 jaar geen autoverzekering gehad? Dan ben je over het algemeen je opgebouwde schadevrije jaren kwijt. In sommige gevallen kunnen wij ondanks dat je schadevrije jaren zijn verlopen wat voor je betekenen. Neem gerust contact met ons op.

Wat gebeurt er met je schadevrije jaren als je schade rijdt?

Als je een eigen aanrijdingsschade of vandalismeschade claimt, dan leidt dit tot een terugval van de bonus/malus trede en dus ook van de bonus/malus korting. Per schuldschade daal je vijf tredes op de bonus/malus ladder en vermindert het aantal opgebouwde schadevrije jaren met vijf. Indien je nog niet zo lang een bestelautoverzekering hebt en een schuldschade claimt dan kan het gebeuren dat er een negatief aantal schadevrije jaren ontstaat. Dit noemen we een malus-situatie.

Hoe bereken je schadevrije jaren?

Je kunt je schadevrije jaren berekenen aan de hand van onderstaande vragen.

 1. Heb je in de afgelopen 3 jaar op eigen naam een autoverzekering gehad?
 2. Hoeveel jaar heb je een autoverzekering op eigen naam?
 3. Hoeveel schades heb je gehad waardoor je premie is verhoogd?

Moet je antwoord 1. met “nee” beantwoorden dan heb je 0 schadevrije jaren. Schadevrije jaren blijven na royement van je oude auto- of bestelautoverzekering maximaal 3 jaar geldig.

Kun je antwoord 1. met “ja” beantwoorden dan mag je door naar vraag 2. Het aantal jaar met een autoverzekering op eigen naam neem je mee naar vraag 3.

Zijn er schades waardoor je premie is verhoogd? Vermenigvuldig dit aantal met 5 en je hebt het resultaat van vraag 3.

Verminder het antwoord op vraag 2 met het resultaat uit vraag 3 en je hebt je schadevrije jaren berekend.

Korting op basis van schadevrije jaren

De korting die je krijgt op een auto- of bestelautoverzekering is afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Schadevrije jaren bouw je op als je een auto of bestelauto op je eigen naam hebt verzekerd. Je schadevrije jaren kunnen maar voor één auto- of bestelautoverzekering worden gebruikt.

Maximaal 15 en minimaal -5 schadevrije jaren

Er zit geen maximum aan het aantal op te bouwen schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat je schadevrij rijdt krijg je een extra schadevrij jaar. Als je een schuldschade claimt dan verlies je 5 schadevrije jaren. Bij een schuldschade wordt het maximale aantal schadevrije jaren gesteld op 15. Het minimum aantal schadevrije jaren is -5.

Bekijk onze verzekeringen

Op zoek naar een bestelautoverzekering, bedrijfsautoverzekering of zakelijke autoverzekering? Bereken op onze website de premie, vergelijk de verzekeraars en sluit direct af. Vaak direct voorlopige dekking mogelijk.

Is mijn koeriersverzekering ook geldig buiten Nederland?

Nee, de op onze websites aangeboden koeriersverzekeringen van Amlin en Avero Achmea bieden enkel dekking voor koerierswerkzaamheden binnen Nederland.

Voer je toch koerierswerkzaamheden uit buiten Nederland dan hebben wij de mogelijkheid om je via De Vereende te verzekeren.

Is het verstandig om de pakketten in de koeriersauto te verzekeren?

Ja, als vervoerder van pakketten van derden (Koerier) heb je de verantwoordelijkheid om de lading onbeschadigd en op tijd te bezorgen. Doe je dit niet? Dan kun je aansprakelijk worden gesteld op basis van de AVK. Dit zijn de Algemene Voorwaarden voor Koeriersdiensten. De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die jij lijdt als je de lading beschadigd aflevert en deze beschadiging door jouw toedoen is ontstaan.

Voor welk bedrag ben ik aansprakelijk?

De aansprakelijkheid voor de koerier is vanuit de AVK gemaximeerd op € 454,- per zending. Let op! Deze maximering van de aansprakelijkheid is een stuk hoger dan de maximering vanuit de AVC van € 3,40 per kilogram. Het kan zijn dat u met uw opdrachtgever een hogere aansprakelijkheidslimiet bent overeengekomen. Let hier goed op bij het afsluiten van de juiste vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering.

Wat is de premie?

Bij een aansprakelijkheidslimiet van € 454,- per zending bedraagt de jaarpremie € 130,00 per koeriersauto. Het eigen risico bedraagt € 100,- per gebeurtenis. Bent u een hoger bedrag per zending overeengekomen dan bedraagt de jaarpremie per koeriersauto € 175,50. Het maximaal verzekerd bedrag is afhankelijk van de overeengekomen verhoogde aansprakelijkheid en bedraagt maximaal € 5.400,- per zending. Het eigen risico is afhankelijk van de overeengekomen verhoogde aansprakelijkheidslimiet.

 • Eigen risico € 250,- bij een overeengekomen aansprakelijkheidslimiet van € 2.700,-
 • Eigen risico € 500,- bij een overeengekomen aansprakelijkheidslimiet van € 5.400,-

Hoe kan ik de verzekering voor mijn pakketten afsluiten?

Wil je naast de koeriersverzekering voor je koeriersauto ook een goede vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor schade aan de pakketten? Klik hier. Nadat wij je aanvraag hebben ontvangen laten wij je zo snel mogelijk per mail weten of de aanvraag voor de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is geaccepteerd. Let op, er kan geen voorlopige dekking worden verleend.

Veelgestelde vragen algemene info

Wat is een grijs kenteken?

De term grijs kenteken is vooral in de volksmond en onder ondernemers bekend is. Een grijs kenteken is gewoon geel en niet grijs zoals de term doet vermoeden. Een bestelauto met een grijs kenteken is ingericht voor het vervoer van goederen.

Waarom dan toch de naam grijs kenteken?

De term grijs kenteken komt nog uit de tijd dat het kentekenbewijs deel 1 van een bestelauto grijs was. Sinds de invoering van de kentekencard is het kleurverschil van kentekenbewijzen verdwenen tussen verschillende categorieën voertuigen.

Een grijs kenteken begint veelal met V of B. Voorbeelden van grijze kentekens zijn:

 • VB-GD-12
 • 12-VRK-9
 • V-215-GT
 • VBG-19-T

Voordelen van een grijs kenteken

Het voordeel van een grijs kenteken op je bestelauto is dat je geen BPM betaalt bij de aanschaf van de bestelauto. Dit heeft uiteraard een positieve invloed op de premie voor je bestelautoverzekering. Ook betaal je met een grijs kenteken minder wegenbelasting.

Hoe kan ik mijn bestelautoverzekering wijzigen?

Er zijn drie manieren hoe je je bestelautoverzekering kunt wijzigingen. Dit kan:

 1. via ons website www.poliscounter.nl
 2. per e-mail naar info@poliscounter.nl
 3. telefonisch door te bellen met 088-7303636

Je bestelautoverzekering wijzigen via onze website

Wil je een andere bestelauto verzekeren, je adresgegeven wijzigen, de betaaltermijn wijzigen of een nieuw rekeningnummer doorgeven? Klik dan op één van onderstaande links.

Welke verzekeringen heb ik nodig als ZZP'er?

Naast de bestelautoverzekering zijn er voor jou als ZZP’er ook andere verzekeringen van belang.

Andere verzekeringen voor de ZZP’er:

 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
 • Bouw- en montageverzekering (CAR) voor ondernemers in de bouw- en installatiebranche
 • Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als je hierover meer informatie wil dan kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag.

Veelgestelde vragen algemeen

Welke dekking past bij mijn bestelauto?

Bij de aanvraag voor een bestelautoverzekering heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen. Dit zijn de WA, WA-Beperkt Casco en WA-Volledig Casco dekking.

3 basisdekkingen

De WA bestelautoverzekering vergoedt de schade die je met je bestelauto toebrengt bij de tegenpartij, als je aansprakelijk bent voor de schade. Schade aan je eigen bestelauto is niet verzekerd.

Met de WA-Beperkt Casco bestelautoverzekering ben je ook verzekerd voor schade door brand, blikseminslag, storm- en hagelschade, diefstal, inbraak, ruitbreuk, joyriding en botsing met loslopende dieren en vogels.

De WA-Casco bestelautoverzekering ofwel All risk verzekering vergoedt ook je eigen aanrijdingsschade en schade door vandalisme.

Hoe kan ik mijn bestelauto het beste verzekeren?

Op basis van de ouderdom van je bestelauto kun je onderstaande richtlijn aanhouden.

 • WA-Casco voor nieuwe en jonggebruikte bestelauto’s tot 6 jaar
 • WA-Beperkt Casco voor bestelauto’s tussen de 6 en 10 jaar oud
 • WA voor bestelauto’s ouder dan 10 jaar oud

Heb je een wat oudere bestelauto met een behoorlijke dagwaarde? Of heb je niet direct geld achter de hand om bij schade een nieuwe bestelauto te kopen? Kies dan voor de WA-Casco dekking.

Is je bestelauto gefinancierd?

In veel gevallen zal de financier je in het financieringscontract verplichten om een WA-Casco bestelautoverzekering af te sluiten. Ook dient er een leaseclausule op de polis te worden opgenomen. In deze clausule wordt bepaald dat er bij schade wordt uitgekeerd aan de financier.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de drie basisdekkingen en de mogelijke aanvullende dekkingen? Bekijk dan ons dekkingsoverzicht.

Is mijn bestelauto direct verzekerd?

Wanneer je na je aanvraag de bevestigingsmail en daarop volgend de polis en groene kaart hebt ontvangen ben je direct verzekerd en kun je ook gelijk de weg op. Wanneer je nog geen bevestiging hebt ontvangen betekent dit dat je nog niet verzekerd bent. Hieronder lees je hoe dat zit.

Je aanvraag wordt beoordeeld

Het kan ook zijn dat de verzekeraar de aanvraag voor je bestelautoverzekering nog wil beoordelen voordat er tot acceptatie wordt overgegaan. Tijdens de beoordeling is het mogelijk om alvast voorlopige dekking te krijgen zodat je met je bestelauto de weg op kan. Let op, je hebt alleen voorlopige dekking als dit door ons per e-mail aan je is bevestigd!

Voorlopige dekking?

Krijg je nog geen voorlopige dekking maar wil je wel snel gaan rijden? Neem dan telefonisch contact met ons op via 088-7303636 om de mogelijkheden te bespreken.

Wordt de aanvraag voor je bestelautoverzekering na het verlenen van voorlopige dekking alsnog afgekeurd dan eindigt de voorlopige dekking de volgende werkdag om 23:59 uur.

Meer weten?

Meer weten over onze bestelautoverzekeringbedrijfsautoverzekering of zakelijke autoverzekering? Bereken je premie, vergelijke de verschillende verzekeraars en sluit direct af.

Ben ik verplicht om mijn bestelauto te verzekeren?

Ja, je bent verplicht om je bestelauto minimaal WA te verzekeren.

De verzekeringsplicht voor bestelauto’s

Voor elke bestelauto in Nederland geldt een verzekeringsplicht die van toepassing is vanaf het moment dat de bestelauto op je naam staat. Als je de bestelauto niet verzekert loop je de kans op een hoge boete. Ook als de bestelauto niet actief deelneemt aan het verkeer is de verzekeringsplicht van toepassing. Je kunt zelf kiezen hoe uitgebreid je de bestelauto wilt verzekeren, maar er moet altijd minimaal een WA bestelautoverzekering zijn afgesloten. Dit is wettelijk vastgelegd in de WAM (Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen).

Controle van de verzekeringsplicht

Het toezicht op de verzekeringsplicht wordt uitgevoerd door de RDW. Dit is een overheidsorganisatie welke er op toeziet dat alle motorrijtuigen in Nederland zijn verzekerd. Aan de hand van register controles wordt op doorlopende basis gecontroleerd of de motorrijtuigen zijn verzekerd.

Wat als je niet voldoet aan de verzekeringsplicht?

Als je je bestelauto niet hebt verzekerd loop je de kans te worden aangehouden door de Politie. De Politie zal een proces-verbaal opmaken. Als uit de registercontrole van de RDW blijkt dat je niet verzekerd bent ontvang je vaak een waarschuwingsbrief. In deze brief wordt je verzocht de bestelauto alsnog te verzekeren. Doe je dit niet dan ontvang je alsnog een hoge boete.

Hoe kan ik aantonen dat mijn bestelauto verzekerd was? 

Was je bestelauto verzekerd op het moment dat je bent aangehouden door de Politie of op het moment dat de RDW de registercontrole heeft uitgevoerd? Dan heb je een WAM Artikel 34 verklaring nodig om aan te tonen dat je bestelauto daadwerkelijk verzekerd was. Deze verklaring kun je opvragen bij je verzekeraar.

Kan ik mijn bestelauto alleen WA verzekeren?

Nee, je hebt ook de mogelijkheid om een WA-Beperkt Casco bestelautoverzekering of een WA-Casco bestelautoverzekering af te sluiten. Lees hierover meer in ons dekkingsoverzicht.

Wat zijn schadevrije jaren?

Door schadevrij te rijden met je bestelauto bouw je schadevrije jaren en bonus/malus korting op. Ieder jaar dat je schadevrij rijdt, levert één schadevrije jaar op. De schadevrije jaren worden per verzekering opgebouwd en kunnen maar voor één verzekering worden gebruikt. Na beëindiging van een bestelautoverzekering plaatst de oude verzekeraar het aantal opgebouwde schadevrije jaren in Roy-Data, waarna de nieuwe verzekeraar de schadevrije jaren in gebruik kan nemen voor een nieuwe bestelautoverzekering.

Schadevrije jaren staan op je polis

Op ieder polisblad of prolongatiebescheiden dat na 1 januari 2014 is afgegeven staat het aantal schadevrije jaren vermeld dat op de bestelautoverzekering is opgebouwd.

De schadevrije jaren zijn gekoppeld aan de verzekeringsnemer en niet aan de regelmatig bestuurder. Schadevrije jaren kunnen maar één keer worden gebruikt.

Hoelang zij je schadevrije jaren geldig?

Opgebouwde schadevrije jaren zijn niet onbeperkt houdbaar. In de regel geldt dat schadevrije jaren 3 jaar geldig blijven. Heb je langer dan 3 jaar geen autoverzekering gehad? Dan ben je over het algemeen je opgebouwde schadevrije jaren kwijt. In sommige gevallen kunnen wij ondanks dat je schadevrije jaren zijn verlopen wat voor je betekenen. Neem gerust contact met ons op.

Wat gebeurt er met je schadevrije jaren als je schade rijdt?

Als je een eigen aanrijdingsschade of vandalismeschade claimt, dan leidt dit tot een terugval van de bonus/malus trede en dus ook van de bonus/malus korting. Per schuldschade daal je vijf tredes op de bonus/malus ladder en vermindert het aantal opgebouwde schadevrije jaren met vijf. Indien je nog niet zo lang een bestelautoverzekering hebt en een schuldschade claimt dan kan het gebeuren dat er een negatief aantal schadevrije jaren ontstaat. Dit noemen we een malus-situatie.

Hoe bereken je schadevrije jaren?

Je kunt je schadevrije jaren berekenen aan de hand van onderstaande vragen.

 1. Heb je in de afgelopen 3 jaar op eigen naam een autoverzekering gehad?
 2. Hoeveel jaar heb je een autoverzekering op eigen naam?
 3. Hoeveel schades heb je gehad waardoor je premie is verhoogd?

Moet je antwoord 1. met “nee” beantwoorden dan heb je 0 schadevrije jaren. Schadevrije jaren blijven na royement van je oude auto- of bestelautoverzekering maximaal 3 jaar geldig.

Kun je antwoord 1. met “ja” beantwoorden dan mag je door naar vraag 2. Het aantal jaar met een autoverzekering op eigen naam neem je mee naar vraag 3.

Zijn er schades waardoor je premie is verhoogd? Vermenigvuldig dit aantal met 5 en je hebt het resultaat van vraag 3.

Verminder het antwoord op vraag 2 met het resultaat uit vraag 3 en je hebt je schadevrije jaren berekend.

Korting op basis van schadevrije jaren

De korting die je krijgt op een auto- of bestelautoverzekering is afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Schadevrije jaren bouw je op als je een auto of bestelauto op je eigen naam hebt verzekerd. Je schadevrije jaren kunnen maar voor één auto- of bestelautoverzekering worden gebruikt.

Maximaal 15 en minimaal -5 schadevrije jaren

Er zit geen maximum aan het aantal op te bouwen schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat je schadevrij rijdt krijg je een extra schadevrij jaar. Als je een schuldschade claimt dan verlies je 5 schadevrije jaren. Bij een schuldschade wordt het maximale aantal schadevrije jaren gesteld op 15. Het minimum aantal schadevrije jaren is -5.

Bekijk onze verzekeringen

Op zoek naar een bestelautoverzekering, bedrijfsautoverzekering of zakelijke autoverzekering? Bereken op onze website de premie, vergelijk de verzekeraars en sluit direct af. Vaak direct voorlopige dekking mogelijk.

Zijn privé schadevrije jaren ook te gebruiken voor de bestelauto?

Een veelgestelde vraag en ook een veel voorkomend issue. Het antwoord is nee.

Schadevrije jaren worden per voertuig opgebouwd

Schadevrije jaren kunnen maar voor één auto- of bestelautoverzekering worden gebruikt. Schadevrije jaren die privé op de autoverzekering zijn opgebouwd kunnen dus niet automatisch worden gebruikt voor de aanvraag van een bestelautoverzekering.

Komt er een auto of bestelauto bij dan wordt de premie op basis van 0 schadevrije jaren berekend.

Vaak zijn er wel mogelijkheden

Uiteraard denkt 123bestelautoverzekering graag mee. Door onze jarenlange ervaring en goede contacten met verzekeraars hebben we een goede oplossing voor het probleem van de schadevrije jaren. Als zowel de privé als de bestelauto bij ons worden verzekerd dan kan er vaak onder bepaalde voorwaarden extra korting worden verleend. Deze korting is per verzekeraar verschillend en kan oplopen van enkele kortingstreden tot twee keer dezelfde korting!

Bereken en vergelijk je premie

Op zoek naar een bestelautoverzekering, bedrijfsautoverzekering of zakelijke autoverzekering? Bereken op onze website de premie, vergelijk de verzekeraars en sluit direct af. Vaak direct voorlopige dekking mogelijk.

Veelgestelde vragen over schadevrije jaren

Hoelang blijven schadevrije jaren geldig?

Schadevrije jaren blijven 3 jaar geldig na beëindiging van je auto- of bestelautoverzekering. Voorheen was dit slechts één jaar. Wij vinden het een goede zaak dat deze termijn is uitgebreid.

Schadevrije gereden voor een werkgever of schadevrije jaren recent verlopen?

Is er onduidelijkheid over je schadevrije jaren? Zijn je schadevrije jaren niet meer geldig omdat je de afgelopen jaren in een bestel(auto) van je werkgever hebt gereden? Bel ons zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing.

Hoe vraag ik op hoeveel schadevrije jaren ik heb?

Heb je enige tijd geleden voor het laatst een auto- of bestelautoverzekering gehad en weet je niet precies of en hoeveel schadevrije jaren je nog hebt? Via onderstaande link kun je de schadevrije jaren bij Roy-Data opvragen.

Ga naar inzagerecht formulier Roy-Data.

Let op! Je kunt alleen schadevrije jaren opvragen van een auto- of bestelautoverzekeringen die is beëindigd. Als je verzekering nog loopt dan kun je je schadevrije jaren alleen bij je huidige verzekeraar opvragen.

Wat is Roy-Data?

Roy-Data is het centrale register waar schadevrije jaren voor je auto of bestelauto door verzekeraars worden geregistreerd. Waar je vroeger een officiële royementsverklaring van je verzekeraar kreeg die je bij de aanvraag van je nieuwe bestelautoverzekering mee moest sturen gaat dat nu gelukkig een stuk eenvoudiger.

Hoe worden schadevrije jaren in Roy-Data geregistreerd?

Als je de auto- of bestelautoverzekering opzegt dan plaatst je oude verzekeraar de schadevrije jaren in Roy-Data. Op de royementsverklaring wordt vermeld hoeveel schadevrije jaren je hebt en per wanneer de schadevrije jaren in Roy-Data worden geregistreerd. De verzekeraar waar je je nieuwe bestelautoverzekering hebt afgesloten bevraagt Roy-Data een aantal weken nadat je de verzekering voor de bestelauto hebt aangevraagd. Worden de schadevrije jaren gevonden dan verandert er niets. Worden de schadevrije niet gevonden of wordt er een afwijkend aantal schadevrije jaren gevonden? Dan worden de b/m korting en de premie aangepast.

Meer weten over onze verzekeringen?

Op zoek naar een bestelautoverzekering, bedrijfsautoverzekering of zakelijke autoverzekering? Bereken op onze website de premie, vergelijk de verzekeraars en sluit direct af. Vaak direct voorlopige dekking mogelijk.

Wat zijn negatieve schadevrije jaren?

Heb je tussen de -5 en -1 schadevrije jaren dan heb je negatieve schadevrije jaren. Bij negatieve schadevrije jaren krijg je een malus registratie wat vaak leidt tot een toeslag op de premie voor je bestelautoverzekering. Ook geven negatieve schadevrije problemen bij het afsluiten van een nieuwe bestelautoverzekering.

Hoe kom ik aan negatieve schadevrije jaren?

Als je een schade hebt geclaimd waardoor je premie is verhoogd, bijvoorbeeld door een aanrijding dan worden je schadevrije jaren met 5 verminderd. Heb je op het moment van schade minder dan 5 schadevrije jaren dan wordt het aantal schadevrije jaren bij verlenging van de bestelautoverzekering negatief.

Kan ik negatieve schadevrije jaren voorkomen?

Ja, in sommige gevallen wel. Claim je een kleine schade of is de schade van de tegenpartij niet al te hoog. Bereken dan de premieconsequentie als gevolg van de schade over een periode van 5 jaar. Is de premieconsequentie veel hoger dan de betaalde schade dan is het verstandig om de schade zelf te betalen. Lees hier meer over het voor eigen rekening nemen van een schade.

Veelgestelde vragen over aanvullende dekkingen

Schadeverzekering voor inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden vergoedt de schade die je als bestuurder samen met de overige inzittenden leidt als gevolg van een ongeval. Je bent verzekerd voor:

 • letselschade
 • schade aan spullen in de auto
 • misgelopen inkomsten
 • smartengeld
 • verlies van inkomen voor levensonderhoud
 • medische kosten
 • woningaanpassing bij invaliditeit
 • uitvaartkosten.

Dit tot een maximum bedrag van € 1.000.000.

Een ongeval overkomt je altijd onverwachts. Het verlies van je arbeidsvermogen en/of mobiliteit als gevolg van een ongeval kan grote gevolgen hebben voor de continuïteit van je bedrijf en je privé situatie. Kies daarom voor zekerheid en sluit de schadeverzekering voor inzittenden af als aan aanvullende module op je bestelautoverzekering. Uit ervaring schrijven wij dat het wel of niet hebben van een schadeverzekering voor inzittenden voor onze klanten een wereld van verschil heeft gemaakt.

Motorrijtuigenrechtsbijstand

Verzeker je van professionele ondersteuning bij juridische kwesties die te maken hebben met:

 • deelname aan het verkeer met de verzekerde bestelauto, eventueel met gekoppelde aanhanger of caravan;
 • de aankoop, verkoop, het onderhoud of de reparatie van de auto gedurende de looptijd van de verzekering;
 • het verhalen van schade aan de auto, ook als de oorzaak niet te maken heeft met deelname aan het verkeer.

De uitgebreide aanvullende motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering kun je afsluiten in aanvulling op de gratis verhaalservice die wij aanbieden in het Poliscounter Servicepakket.

Pechhulp

Bel bij pech met de alarmcentrale van je pechhulpverzekering. Als het voertuig niet ter plekke kan worden gerepareerd wordt de bestelauto naar een garage of adres naar keuze gebracht. Kan de auto niet direct worden gerepareerd dan heb je recht op vervangend vervoer. Buiten Nederland geldt dit als de auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden.

Bij 123Bestelautoverzekering vinden we dat als je pechhulp hebt verzekerd je er ook vanuit moet kunnen gaan dat je, waar je ook bent, snel wordt geholpen. Daarom bieden wij alleen de volledige pechhulpverzekering aan. Dit betekent dat je in heel Europa, en in je eigen woonplaats kan rekenen op snelle en professionele hulp bij pech, 24 uur per dag en 7 dagen in de week.

Eigen vervoerverzekering

Met de Eigen vervoerverzekering zijn je (handels)goederen en gereedschap op elk moment van de dag verzekerd tegen beschadiging, verlies of diefstal tijdens het vervoer met je eigen bestelauto. Of dit nu onderweg gebeurt, bij het laden en lossen of tijdens de opslag in auto of bestelauto.

Is het verzekerd bedrag hoger dan € 5.000 dan gelden voorwaarden dat:

 • Het voertuig is uitgerust met een beveiligingssysteem volgens de SCM Klasse 2.
 • Dit beveiligingssysteem in werking was gesteld op het moment van de diefstal of vandalisme;
 • De laadruimte van de bestelauto is geblindeerd.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Dan wordt het eigen risico verhoogd van € 100 naar € 1.500.

Bestelautoverzekering premie berekenen

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Binnen 5 minuten geregeld dus meteen dekking

Het scherpste tarief

Klantbeoordeling van 9,2

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op