Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Bedrijfsauto verzekeren

Particulieren en ondernemers zijn verplicht om hun bedrijfsauto tegen de wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. 123Bestelautoverzekering vergelijkt aanbieders van bedrijfsautoverzekeringen en biedt de mogelijkheid om direct de juiste verzekering tegen een scherpe premie af te sluiten. Daarbij heeft u de keuze uit drie dekkingen: WA, WA+ en Allrisk.

Een bedrijfsauto is voorzien van een grijs kenteken. Deze term dankt zijn bekendheid uit de tijd dat deel 1 van het kentekenbewijs van een bedrijfsauto grijs was. Na de invoering van de kentekencard is het kleurverschil tussen de kentekenbewijzen voor verschillende categorieën voertuigen verdwenen. Een grijs kenteken zegt niets over de kleur van de kentekenplaat. Het heeft betrekking op een auto die is ingericht voor het vervoer van goederen. Auto’s met een grijs kenteken zijn bijna altijd bedrijfsauto’s. De eerste letter van het nummerbord bevat een B of een V.

Een bedrijfsauto voor het vervoer van goederen verzekeren

Het aantal bestelauto’s op de Nederlandse wegen stijgt al jaren. In Nederland zijn momenteel zo’n 885.000 bedrijfswagens op de weg. Bijna de helft van deze bedrijfswagens is in gebruik bij bedrijven in de bouw en (groot)handel. Een bestelauto is een auto bestemd en ingericht voor het vervoer van goederen. Het treingewicht (ledig gewicht + laadvermogen) bedraagt maximaal 3500 kg. Ook pick-ups en kleine vrachtauto’s met een treingewicht niet hoger dan 3500 kg vallen onder deze categorie. Voor het rijden in een bestelauto is een B-rijbewijs voldoende.

Wilt u de bedrijfsauto verzekeren voor particulier of zakelijk gebruik?

Als u de bestelauto uitsluitend privé gebruikt voor het vervoer van bijvoorbeeld de boodschappen, huisdieren of de campingspullen, dan kunt u de bedrijfsauto particulier verzekeren. Ook woon-werk verkeer valt onder particulier gebruik. Gebruikt u de bedrijfsauto (ook) voor uw bedrijf, bijvoorbeeld  vervoeren en aflevering van uw eigen goederen en gereedschappen of het bezoeken van klanten dan moet u de bedrijfsauto zakelijk verzekeren. Bij zakelijk gebruikt kunt u in veel gevallen de BTW en BPM verrekenen waardoor de premie voor de WA+ en Allrisk lager is.

WA dekking

De meest gekozen verzekering als u een bedrijfsauto wilt verzekeren van ouder dan 10 jaar. De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor iedere bestelauto. De WA verzekering vergoedt de schade die u met de bedrijfsauto toebrengt bij de tegenpartij, als u aansprakelijk bent voor de schade. Schade aan uw eigen bestelauto is dan niet verzekerd.

WA + Beperkt Casco dekking

De meest gekozen verzekering voor de bedrijfsauto van 5 tot 10 jaar oud. Een andere benaming voor deze dekking is WA + Mini casco of WA+. Naast de WA dekking bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen bestelauto door gebeurtenissen zoals brand, blikseminslag en storm- en hagelschade, diefstal en inbraak en ruitbreuk, joyriding en botsing met loslopende dieren en vogels.

WA + Casco dekking

De meest gekozen verzekering voor de bedrijfsauto jonger dan 5 jaar oud. U bent, naast de WA dekking ook verzekerd tegen alle van buiten komende onheilen. Dus ook voor schade aan uw bestelauto als u door eigen schuld bij een ongeval betrokken raakt en vandalisme. Slijtage en eigen gebrek zijn hierbij niet inbegrepen.

Vergelijk gemakkelijk bedrijfsautoverzekeringen van veel verzekeraars

Bij 123Bestelautoverzekering vergelijkt u in twee stappen de premie voor uw bestelautoverzekering. Nadat u de juiste verzekering voor uw bedrijfsauto heeft gevonden kunt u een offerte opvragen of de verzekering eenvoudig direct afsluiten. Zodra de aanvraag voor de bedrijfsautoverzekering is geaccepteerd ontvangt u de polis en groene kaart nog dezelfde dag per e-mail. Naast de verzekeraars die in onze vergelijking zijn opgenomen werken wij samen met aantal verzekeraars die ook bijzondere risico’s als lesauto’s, bezorgauto’s, koeriersauto’s, huurauto’s en taxi’s verzekeren. Hierdoor kunnen we in bijna alle gevallen een verzekeringsoplossing bieden.

Meerdere (bedrijfs)auto’s? Bel ons op 088-7303636

Indien u meerdere voertuigen bezit is het verstandig om even telefonisch contact met 123Bestelautoverzekering op te nemen voor een offerte. Vaak kunnen wij in combinatie met uw personenauto, bestelauto, of motorfiets extra korting verlenen. De hoogte van deze korting is afhankelijk van uw specifieke situatie. Neem gerust contact op en probeer ons uit. Inmiddels hebben wij al meer dan 10.000 bedrijfsauto bezitters geholpen bij het vinden van een goedkope bestelautoverzekering.

Wij houden uw bedrijfsautoverzekering up to date

Is de polis opgemaakt? In dat geval is het fijn te weten dat uw bedrijfsautoverzekering te allen tijde up to date is, toch? Daarom voeren wij jaarlijks, rond de vervaldatum, de PolisCheck uit om na te gaan of uw verzekering nog steeds aansluit op uw wensen. En misschien nog belangrijker, of u nog de juiste premie betaalt. Is dit niet het geval, dan bieden wij u een persoonlijk premievoorstel.

Gratis schadeverhaalservice

Bent u niet voor uw eigen schade door bijvoorbeeld aanrijding of vandalisme verzekerd (WA+Casco of All-risk)? En leidt u materiële- en/of letselschade door andermans schuld? 123Bestelautoverzekering biedt een gratis schadeverhaalservice aan voor het verhaal van de schade. Zo bent u gewaarborgd van een goede behandeling van de schade aan de bedrijfsauto. Wel zo’n veilig idee, een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Schadevrije jaren

Door schadevrij te rijden bouwt u schadevrije jaren en bonus/malus korting op. Ieder jaar dat u schadevrij rijdt, levert een schadevrij jaar op. De schadevrije jaren worden per verzekering opgebouwd en kunnen maar voor één verzekering worden gebruikt. Na beëindiging van een verzekering plaatst de oude verzekeraar het aantal opgebouwde schadevrije jaren in Roy-data, waarna de nieuwe verzekeraar de schadevrije jaren in gebruik kan nemen voor een nieuwe verzekering. Na beëindiging van een verzekering zijn de schadevrije jaren drie jaar geldig. Schadevrije jaren kunnen tussen partners en particulier / zakelijk worden uitgewisseld.

Als u een schuldschade claimt, dan leidt dit tot een terugval op de bonus/malus ladder en dus ook van de bonus/malus korting. Per schuldschade daalt u vijf tredes op de bonus/malus ladder en vermindert het aantal opgebouwde schadevrije jaren met vijf. Indien u nog niet zo lang een bestelautoverzekering heeft en een schuldschade claimt dan kan het gebeuren dat er een negatief aantal schadevrije jaren ontstaat. Dit noemen we een malus-situatie.

Zijn er vragen over de toepassing van schadevrije jaren of wilt u een nieuwe bestelauto verzekeren en staan de schadevrije jaren op een andere verzekering geregistreerd. Bel ons op 088-7303636 en we zoeken gezamenlijk naar een oplossing, bijvoorbeeld door met een combinatieregeling beide auto’s met een aantrekkelijke korting te verzekeren!

Looptijd van een bedrijfsautoverzekering

Een bedrijfsautoverzekering sluit u af voor een duur van één jaar. Na het eerste jaar is de verzekering dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één maand. Bij verkoop van de bestelauto kunt u de verzekering vanzelfsprekend tussentijds beëindigen na overlegging van het vrijwaringsbewijs.

Direct uw voordelige premie berekenen

Klik op bereken uw premie en u ontvangt binnen vijf minuten een passende offerte voor uw bedrijfsautoverzekering in uw mailbox.

Veelgestelde vragen